Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Schenk's kennel, Inari

Schenk's kennel


 Asumme omakotitalossa pienen järven rannalla, erämaitten keskellä.

 

Kasvatan pienimuotoisesti japaninpystykorvia kotioloissa. Pennut kasvavat pentuaitauksessa olohuoneen nurkassa ja pidän niitä päivittäin sylissä, jotta ne tottuvat ihmisiin, käsittelyyn ja normaaleihin kodin ääniin. Luovutan pennut uusiin koteihin aikaisintaan 8 viikon ikäisenä.

Ensimmäisen japaninpystykorvani, Pindola Biwakon, ostin Pindola-kennelistä 5. toukokuuta 1996. Ennen sitä olen elänyt lapsuuskodissani koiran kanssa 7-vuotiaasta lähtien.
Ensimmäinen pentueeni syntyi tammikuussa 2001 ja viimeisin pentue maaliskuussa 2011. Kaikkiaan pentueita on syntynyt 9, joissa on ollut yhteensä 27 pentua. Niistä kaksi narttupentua on kuollut alle viikon ikäisenä sekä yksi 5,5 viikon ikäinen urospentu tapaturmaisesti juuri ennen mikrosirutusta, joten niitä ei ole rekisteröity.
FCI myönsi minulle kennelnimeni Schenk's syyskuussa 2001.
Kasvattajan peruskurssin suoritin Rovaniemellä toukokuussa 2008.

Menestyneimmät kasvattini ovat Schenk's Cecilia, joka saavutti Suomen muotovalion arvon 7 virallisella koiranäyttelyllä 2-vuotiaana vuonna 2006, sekä Cecilian tytär Schenk's Elisabeth, joka voitti Juniorivoittaja 2008 -tittelin Helsingin messukeskuksessa 14.12.2008.

Kenneliini kuuluu tällä hetkellä 5 aikuista japaninpystykorvaa, joista 4 on omia kasvattejani. Koirat ovat perheenjäseniä ja saavat pääsääntöisesti liikkua vapaasti sekä ulkona että sisällä. Jos mahdollista, otan koirat mukaani esim. käydessäni asioilla kylällä tai retkellä tunturissa. Kaulapantaa tai valjaita ja taulutushihnaa käytän koirillani vain silloin, kun liikun koirieni kanssa taajamassa. Ainoastaan narttujen juoksujen aikana joudun rajoittamaan kotiympäristössäkin koirien liikkumista ja joskus laittamaan jonkun koiristani koira-aitaukseen. Muulloin koirani saavat elää vapaudessa ja nauttia virikkeellisestä asuinympäristöstä.

Asumme omakotitalossa pienen järven rannalla. Lähimpään naapuriin on matkaa noin 800 metriä ja lähimpään kylään 13 kilometriä. Ympärillä ovat laajat erämaa-alueet ja villieläimet: lähes talon pihassa oli syksyllä 2009 suden jättämät tassunjäljet ja kesällä 2009 läheltä pihaa löytyi useita karhun kuorimia puita. Lähistöllä on havaittu myös ilveksen jättämiä jälkiä. Suurpedot eivät ole kuitenkaan aiheuttaneet meille mitään vahinkoa, mutta puolivillit porot sitäkin enemmän. Koirat ovatkin ottaneet tehtäväkseen porojen ajamiseen pois omalta alueelta. Asuinympäristössämme näkee hyvin harvoin ulkopuolisia ihmisiä, ehkä muutaman kerran vuodessa — poroja sensijaan paljon useammin. 

ruskaretkellä Otsamo-tunturilla

Ruskaretkellä Otsamo-tunturilla. Horisontissa näkyy Inarijärvi.
Vaellusretken pituus oli noin 18 kilometriä.

 

©2020 Schenk's kennel - suntuubi.com