Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Schenk's kennel, Inari

303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

Schenk's kennelin blogi

Schenk's kennelin tapahtumia ja elämää japaninpystykorvien kanssa.
Blogimerkinnät alkavat Schenk's Elisabethin syntymästä 22.11.2007.

 

Facebookissa
07.06.2016 22:30 | Birit


Schenk's kennel Facebookissa

Schenk's kennel

Promote Your Page Too

 


 - Birit | LinkkiPentuja tulossa
07.06.2016 21:44 | Birit

JV-08 Schenk's Elisabeth ja Schenk's Ingrid astutettiin huhtikuussa. Molemmat nartut ovat tiineenä. Yhdistelmästä Pihlajaniemen Soma Tarou & JV-08 Schenk's Elisabeth odotamme pentuja juhannuksen aikoihin. Yhdistelmästä FIN & SE & BY MVA Noblewhite King of Magic & Schenk's Ingrid odotamme pentuja kesä-heinäkuun vaihteessa. Kuvia löytyy Schenk's kennelin Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/schenks.kennel/


 - Birit  | LinkkiVäyvä katosi vuosi sitten...
30.05.2012 23:46 | Birit

Tänään 30.5. on kulunut vuosi siitä, kun Väyvä (Schenk's Gottfrid) katosi kotipihaltamme. Ensin etsin koiraa kotipihan rakennusten alta ja ihan lähiympäristön metsistä. Ajattelin, että sille olisi ehkä sattunut joku tapaturma tai koira olisi jäänyt johonkin loukkuun niin, ettei se pääse tulemaan sieltä pois. Vasta juhannuksen jälkeen sain kuulla, että koira oli havaittu usean viikon ajan tienvarressa noin 2 kilometrin päässä kotoa. Ilmeisesti koira oli säikähtänyt jotakin, lähtenyt juoksemaan väärään suuntaan ja eksynyt. Kun vieraat ihmiset olivat yrittäneet saada sitä kiinni, se oli juossut tienvartta pitkin lähemmäksi kotia ja sitten kadonnut metsään. Viimeinen varma näköhavainto koirasta oli vajaan 2 kuukauden kuluttua katoamisesta noin 1 kilometrin päässä kotoa. Näin silloin koiran juoksevan läheisellä soramontulla. Koiraa yritettiin etsiä kävelemällä päivittäin soramontun ympäristössä, ja sinne vietiin koiranruokaa ja ruokien viereen jätettiin myös vaatteita, joissa oli koiralle tuttuja hajuja. Näköhavaintopaikan lähettyvillä on pieni lampi, jonka rannalla on nuotiopaikka. Kävin monta kertaa siellä paistamassa makkaraa, jotta koira tulisi ruoanhajun perässä luokseni. Juoksussa olevia narttuja ulkoilutettiin sillä alueella, jotta uros osaisi tulla hajujen perässä takaisin kotiin. Koiraa yritettiin saada kiinni eläinlääkäriltä lainatulla pyydystyshäkillä. Kadonnutta koiraa ei saatu kiinni, mutta herkkujen perässä häkkiin oli mennyt ainakin kolme kertaa harakka ja kolme kertaa kotipihalta Angelica-narttuni.

 

Koko talven ajan olen vienyt kauemmaksi kotipihalta eri paikkoihin koiranruokaa siltä varalta, että tuo kadonnut koirani olisi elossa ja se löytäisi ruoat. Koska kotipihalla on muita koiria, se ei ehkä uskaltaisi tulla kotiin. Muut koirani eivät myöskään enää pidä sitä oman lauman jäsenenä.

 

Sekä syksyllä että talvella on havaittu muutamia merkkejä siitä, että koira olisi ehkä vielä elossa ja liikkuisi kodin lähettyvillä: on löytynyt pieniä tassunjälkiä ja japaninpystykorvan karvojen tyyppisiä karvakasoja, joissa oli kuitenkin samanlainen haju kuin villieläimen karvoissa. Pari kertaa kevättalvella olen nähnyt jonkun valkoisen eläimen vilahtavan ikkunan alta ja olen myös kuullut, kuinka joku eläin käy verannalla syömässä ruokakupista koiranruokaa silloin, kun muut koirani ovat olleet sisällä. Riistakamerani on joskus tallentanut sennäköisiä kuvia, että niissä voisi olla tuo kadonnut koirani.


 - Birit | LinkkiRauhallista joulua
23.12.2011 23:53 | Birit

"... järven aalto jäätynyt talvipakkasessa"

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!

 

 Schenk's kennelin koiria 21.12.2011

Schenk's kennelin koiria järvenjäällä Inarin kaamoksen sinipunertavassa valossa 21.12.2011.


( Päivitetty: 24.12.2011 02:08 )

 - Birit | LinkkiSchenk's Andreas nukkui kuolonuneen 29.11.
06.12.2011 20:26 | Birit

Viime viikolla tuli suruviesti Oulusta. Schenk's Andreas "Nalle" oli kuollut suolitukokseen tiistaiyönä 29.11. Kuukauden sisällä menehtyi siis kaksi A-pentueeni urosta noin 10,5-vuotiaina.

Samoin kuin kuukautta aiemmin kuollut Poju-veljensäkin, omistajaperheen mukaan Nalle oli todella ihanaluontoinen koira.

Nalle oli syönyt sunnuntaina hirven ydinluuta. Luusta ei ollut lähtenyt palasia, mutta maanantai-aamuna omistajaperhe oli havainnut, että Nallen kakka oli kovettunut. Nalle röntgenkuvattiin Oulun eläinlääkäriasema Lemmikissä. Peräaukossa oli tukos ja samalla havaittiin, että eturauhanen oli laajentunut niin paljon, ettei se päästänyt kakkaa läpi. Nallelle tehtiin suolihuuhtelu, jolloin peräsuolesta oli tullut verensekaista nestettä. Illalla klo 23 aikaan Nalle oli ollut niin väsynyt, että se oli laitettu petille nukkumaan ja sitten yöllä klo 1 — 2 välillä omistajaperhe oli havainnut, että Nalle olikin nukkunut kuolonuneen.

Koska suolihuuhtelun yhteydessä suolesta oli tullut verensekaista nestettä, Nallen kuolinsyy oli todennäköisesti verenmyrkytys bakteerien päästessä peräsuolen haavaumista verenkiertoon.

Lämmin osanottoni omistajaperhelle!


( Päivitetty: 06.12.2011 21:54 )

 - Birit | Linkki


©2020 Schenk's kennel - suntuubi.com