Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Schenk's kennel, Inari

30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

Schenk's kennelin blogi

Schenk's kennelin tapahtumia ja elämää japaninpystykorvien kanssa.
Blogimerkinnät alkavat Schenk's Elisabethin syntymästä 22.11.2007.

 

Väyvä katosi vuosi sitten...
30.05.2012 23:46 | Birit

Tänään 30.5. on kulunut vuosi siitä, kun Väyvä (Schenk's Gottfrid) katosi kotipihaltamme. Ensin etsin koiraa kotipihan rakennusten alta ja ihan lähiympäristön metsistä. Ajattelin, että sille olisi ehkä sattunut joku tapaturma tai koira olisi jäänyt johonkin loukkuun niin, ettei se pääse tulemaan sieltä pois. Vasta juhannuksen jälkeen sain kuulla, että koira oli havaittu usean viikon ajan tienvarressa noin 2 kilometrin päässä kotoa. Ilmeisesti koira oli säikähtänyt jotakin, lähtenyt juoksemaan väärään suuntaan ja eksynyt. Kun vieraat ihmiset olivat yrittäneet saada sitä kiinni, se oli juossut tienvartta pitkin lähemmäksi kotia ja sitten kadonnut metsään. Viimeinen varma näköhavainto koirasta oli vajaan 2 kuukauden kuluttua katoamisesta noin 1 kilometrin päässä kotoa. Näin silloin koiran juoksevan läheisellä soramontulla. Koiraa yritettiin etsiä kävelemällä päivittäin soramontun ympäristössä, ja sinne vietiin koiranruokaa ja ruokien viereen jätettiin myös vaatteita, joissa oli koiralle tuttuja hajuja. Näköhavaintopaikan lähettyvillä on pieni lampi, jonka rannalla on nuotiopaikka. Kävin monta kertaa siellä paistamassa makkaraa, jotta koira tulisi ruoanhajun perässä luokseni. Juoksussa olevia narttuja ulkoilutettiin sillä alueella, jotta uros osaisi tulla hajujen perässä takaisin kotiin. Koiraa yritettiin saada kiinni eläinlääkäriltä lainatulla pyydystyshäkillä. Kadonnutta koiraa ei saatu kiinni, mutta herkkujen perässä häkkiin oli mennyt ainakin kolme kertaa harakka ja kolme kertaa kotipihalta Angelica-narttuni.

 

Koko talven ajan olen vienyt kauemmaksi kotipihalta eri paikkoihin koiranruokaa siltä varalta, että tuo kadonnut koirani olisi elossa ja se löytäisi ruoat. Koska kotipihalla on muita koiria, se ei ehkä uskaltaisi tulla kotiin. Muut koirani eivät myöskään enää pidä sitä oman lauman jäsenenä.

 

Sekä syksyllä että talvella on havaittu muutamia merkkejä siitä, että koira olisi ehkä vielä elossa ja liikkuisi kodin lähettyvillä: on löytynyt pieniä tassunjälkiä ja japaninpystykorvan karvojen tyyppisiä karvakasoja, joissa oli kuitenkin samanlainen haju kuin villieläimen karvoissa. Pari kertaa kevättalvella olen nähnyt jonkun valkoisen eläimen vilahtavan ikkunan alta ja olen myös kuullut, kuinka joku eläin käy verannalla syömässä ruokakupista koiranruokaa silloin, kun muut koirani ovat olleet sisällä. Riistakamerani on joskus tallentanut sennäköisiä kuvia, että niissä voisi olla tuo kadonnut koirani.


 - Birit


©2020 Schenk's kennel - suntuubi.com